lauantai 6. helmikuuta 2016

60. Mustat silmät

60. Kerro jostakin, mistä et tiedä yhtään mitään. Keksi vain kaikki.

Mustat silmät (1929) on Valentin Vaalan ohjaama mykkäelokuva, jonka juonesta minulla ei ole aavistustakaan, mutta arvelen sen olleen jotakuinkin seuraavanlainen. Nuori Oskari (Theodor Tugai) rakastuu kauniseen mustalaistyttö Rosenkaan (Regina Ekroth). Rosenkan veli uhkaa ottaa Oskarin hengiltä, jollei tämä jätä tyttöä rauhaan, joten nuoret rakastavaiset päättävät karata yhdessä. Suunnitelmat kuitenkin lykkääntyvät, kun salaperäinen muukalainen (Valentin Vaala) saapuu seudulle. Oskari on varma, että kyseinen maankiertäjä on iskenyt silmänsä Oskarin sisareen, Katriin, ja pyytää Rosenkaa odottamaan, kunnes kulkuri on lähtenyt. Pian Oskari saakin kuulla, että mies on matkustanut pois ja lähtee oitis pyytämään Rosenkaa mukaansa karkumatkalle. Hän löytää kuitenkin vain Rosenkan veljen, joka kertoo Rosenkan karanneen tuntemattoman kulkurin kanssa.
Viimeisessä otossa näemme petollisen Rosenkan mustat silmät, jotka vainoavat intohimoisesti surevaa Oskaria tämän heittäytyessä koskeen.

Valentin Vaala tuhosi Mustien silmien ainoat negatiivit heittämällä ne mereen. Enkä minä muuten joutunut keksimään tuota, vaan niin todellakin kävi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti