perjantai 7. elokuuta 2015

14. Valehdeltu elämä

Suurin valhe, joka minulle on kerrottu.
Tunsin aikoinaan tytön, joka valehteli jatkuvasti. Minulle hänen koko elämänsä oli valetta. Hän väitti olevansa malli, laulaja, näyttelijä ja ulkomaalainen. Minun tietämykseni mukaan hän ei ole tänäkään päivänä mitään edellä mainituista. Hän kertoi tehneensä sopimuksen suuren amerikkalaisen tuotantoyhtiön kanssa ja olevansa teinisensaatio Zac Efronin salainen tyttöystävä.
Aluksi hän lähinnä uskotteli olevansa upporikkaasta perheestä, joka omisti kaksitoista taloa Yhdysvalloista, mutta lopulta koko hänen elämänsä näytti olevan yhtä sotkuista valheiden verkostoa; lavastettuja kuvia, valeprofiileja ja keksittyjä nimiä. Ensimmäiset valheet menivät vielä läpi, kun olimme lapsia, mutta kun kukaan ei koskaan nähnyt hänen hevosiaan, koska ne yllättäen vietiin kaikki lopetettavaksi tai kaikki kaksitoista taloa tuhoutuivat yhtäkkiä hirmumyrskyssä, aloimme epäillä juttujen todenperäisyyttä.
Tuo tyttö oli äärimmäisen lahjakas eräässä asiassa, mutta se ei koskaan tuntunut riittävän. Hän halusi olla joku muu, joku erityinen. Hän olisi ollut erityinen omana itsenään, mutta se ei riittänyt. Oli surullista seurata sivusta, kun hän vajosi yhä syvemmälle omiin valheisiinsa. Joskus minusta tuntuu, ettei hän enää itsekään tiennyt mikä on totta ja mikä ei. Millainen identiteetti on ihmisellä, joka on valehdellut itsestään ja elämästään niin paljon, että kukaan ei usko siitä sanaakaan? Kuullessani huhun siitä, että hän odotti lasta en uskonut juttua todeksi, sillä olin kuullut saman huhun jo vuotta aikaisemmin. En uskonut huhuun edes nähdessäni kuvia lapsesta, olinhan nähnyt lavastettuja kuvia ennenkin. Uskoin vasta, kun näin hänet kadulla työntämässä tytärtään vaunuissa. Vaikuttaa siltä, että äitiys on tehnyt hänelle hyvää. Ei ihme, sillä nyt hänellä on käsissään jotain todellista, kaunista ja ihmeellistä.
Suurin valhe, joka minulle on kerrottu oli valehdeltu elämä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti