maanantai 3. elokuuta 2015

11. Pomoni uni

Uni, jonka pomoni näki.

Pomoni näki unta majakasta. Majakka sijaitsi yksinäisellä saarella, kaukana ulkosaaristossa. Siellä asui vanha majakanvartija pienen tytön kanssa. Tytön nimi oli Tuuli ja hänellä oli oljenvaalea tukka, sydämenmuotoinen syntymämerkki kasvoissaan ja puuttuva etuhammas.
Pomoni oli hylkeenkouluttaja ja hän opetti Tuulia puhumaan hylkeille. Majakanvartija puhui ainoastaan takaperin, joten Tuuli iloitsi uusista keskustelukumppaneistaan.

Saari muuttui puistoksi, jossa pomollani oli tapana leikkiä pienenä. Puistossa kasvoi suuri puu, johon hän kiipesi. Poliisi pyysi pomoani laskeutumaan alas, sillä puu uhkasi kansallista turvallisuuta. Pomoni ei totellut vaan kiipesi yhä ylemmäs puuhun, kunnes se alkoi muistuttaa kerrostaloa. Asunnon ovi oli auki ja hän pakeni poliisia sinne. Vaatekaapin lattian sai auki ja sen läpi saattoi työntyä siniseen huoneeseen, joka oli täynnä kovaäänisiä ihmisiä. Pudotus ikkunasta kadulle oli pidempi kuin todellisuudessa. Ennen kuin pomoni osui katukiveykseen hän heräsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti